Ученици посетиха Националния военноисторически музей в София

2015-12-08

/Галерия/02.jpg/Галерия/01.jpg

В община Бойчиновци завърши подготовката за учебната 2014-2015 г. на учениците в средните училища, свързана с отбраната на страната, с преподавател младши експерт в офис за военен отчет в община Бойчиновци към Областен военен отдел – Монтана цивилен служител Любомир Симеонов. Учениците от 9-ти и 10-ти клас се запознаха със задълженията на гражданите по отбраната на страната, мисиите и задачите на въоръжените сили, въоръжението и екипировката на военнослужещите, действията за оцеляване при кризи от военен характер и с условията и реда за приемане на служба във въоръжените сили, в резерва на въоръжените сили на Република България и във висшите военни училища.
През месец април директорът на СОУ „Васил Левски” гр. Бойчиновци г-н Георги Николов, директорът на ПГТ „Владимир Минчев” с. Владимирово - г-жа Анета Александрова и ц.сл. Любомир Симеонов организираха посещение на учениците от 9-ти и 10-ти клас в Национален военноисторически музей - гр. София. При посещението учениците се запознаха с националната и европейската военна история и видяха колекция от хладно и огнестрелно оръжие, както и различни военни униформи и аксесоари.  Голям интерес предизвика външната експозиция на музея, в която са изложени образци въоръжение от Сухопътни войски, Военновъздушни и Военноморски сили. Така учениците имаха възможност отблизо да се запознаят с бойна техника, за която имаха само теоретична информация по време на лекциите.
По този начин се осъществява и целта на провежданата подготовка на учениците от средните училища, свързана с отбраната на страната – възпитание в патриотизъм и формиране на чувство за приобщаване към ценностите на българската нация.


Новини

Контакти

гр. Бойчиновци
ул. Г. Димитров №90


тел. +359 878190957
тел. +359 878202381

e-mail: sou_boychinovtsi@abv.bg